Kohokohdat

 

 

 

TAMKin hanketoiminta on sekä alueellista että kansainvälistä

Finest Sounds -hanke yhdistää Suomen ja Viron musiikkialan toimijat. Tavoitteena on löytää uusia keinoja musiikin vientiponnisteluihin Japanin markkinoille. Hankkeessa kohtaavat musiikkiteollisuuden yritykset ja sellaiset brändit, jotka ovat jo menestyneet Japanissa tai haluavat edistää vientiä kokeilemalla uusia, toimialarajat ylittäviä markkinointikonsepteja. Projekti sai Interreg Central Baltic Region -ohjelman rahoitusta.

Drone-osaaja -hanke vastaa nopeasti kehittyvän drone-teknologian osaamistarpeeseen. Eri aloille levittäytyvä drone-teknologia oli lähtökohtana yritysyhteistyölle, jonka tuloksena syntyi Pirkanmaalle laaja- ja monialainen drone-osaamiskeskittymä ja seudullinen yhteistyöverkosto. Verkoston osaamista hyödyntäen pk-yritykset voivat innovoida itselleen ja asiakkailleen uusia, tehokkaampia toimintatapoja ja ennen kaikkea uusia palveluja ja liiketoimintaa. Projekti sai Pirkanmaan alueen EU-rahoitusta Euroopan Sosiaalirahastosta (ESR).

 

 

 

 

Varainhankintakampanja 2018: TAMKille lähes kaksi miljoonaa euroa vastinrahaa valtiolta

Tampereen ammattikorkeakoulun viimevuotisen varainhankintakampanjan tulos on kärkisijoilla ammattikorkeakoulujen keskinäisessä vertailussa.

 

Lue lisää

Suomalainen koulutusosaaminen on Brasiliassa kultaakin kalliimpaa

TAMKissa toukokuun lopussa vieraillut Jarkko Wickström, Brasilian Suomen suurlähetystön koulutus- ja yhteistyövastaava sekä TAMKin Brasilian koulutusviennin ykköskumppani, on jo pidempään seurannut TAMKin koulutusvientitoimintaa ja myötävaikuttanut siihen positiivisin tuloksin.

Lue lisää

Ensimmäiset rakennusarkkitehdit valmistuvat TAMKista – kaikilla valmistuneilla työpaikka

Ensimmäiset uudessa rakennusarkkitehtikoulutuksessa opiskelleet rakennusarkkitehdit juhlivat tänä keväänä valmistumistaan. Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuvien rakennusarkkitehtiopiskelijoiden kannalta tilanne näyttää valoisalta – kaikilla on jo työpaikka tiedossa.

Lue lisää

 

 

TAMKin ja NASAn yhteistyö jatkuu – nyt tutkitaan drone-lennokkeja

Viime lukuvuonna alkanut Tampereen ammattikorkeakoulun ja Yhdysvaltain avaruus- ja ilmailuhallinto NASAn Epic Challenge -ohjelma on saanut jatkoa. Ohjelmassa ratkotaan edelleen Marsin asuttamista. Tänä vuonna tutkimuskohteena ovat muun muassa drone-lennokit.

Lue lisää

Lisää uutisia TAMKista >>